polyclinic.gr » Δελτίο Τύπου του Polyclinic Group

Δελτίο Τύπου του Polyclinic Group

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
21-9-2012

Η ομολογία – σοκ του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κου Σαλμα ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε 1 ευρώ προς τις Ιδιωτικές Κλινικές έως το τέλος του έτους λογω οικονομικής του αδυναμίας και η πρόταση είτε διακοπής της συνεργασίας με τον Ιδιωτικό τομέα από 1-10-2012 έως το τέλος του έτους είτε την αποδοχή της οικονομικής συμμετοχής των ασθενών από 50 έως 90% (εάν είναι δυνατόν), για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού κράτους, αποτελεί την επίσημη ομολογία περί κατάρρευσης του σαθρού δημιουργήματος του ΕΟΠΥΥ.
Η δήθεν επιχειρηματολογία περί υπέρβασης της προϋπολογισθείσας δαπάνης του ΕΟΠΥΥ που στηρίζεται σε ψευδή, χαλκευμένα και κατά παραγγελία διαμορφωμένα οικονομικά στοιχεία, τα οποία ζητήσαμε εγγράφως να μας δοθούν αναλυτικά και τεκμηριωμένα, οδηγούν το σύνολο των Ιδιωτικών Κλινικών σε αναστολή της λειτουργίας του, συμπαρασύροντας δεκάδες εταιρίες προμηθευτών και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους από τους 30.000 που απασχολούνται στον κλάδο μας και στον κλάδο των προμηθευτών μας. Θέτουν δε σε κίνδυνο τη ζωή των χιλιάδων Νεφροπαθών, των ψυχικά ασθενών, των ασθενών με καρδιολογικά προβλήματα και στερούν το σύστημα υγείας από κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που ακόμη και σήμερα δεν επαρκούν.
Η υποχρέωση του ασθενή να συμμετάσχει οικονομικά σε ποσοστό 50 έως 90% στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη και σε ανθρωπιστική κρίση.
Η υποχρέωση μιας ευνοούμενης πολιτείας να παρέχει προς τους πολίτες το αγαθό υγείας με μόνο 2€ τον μήνα για κάθε Έλληνα και συνολικά μόνο με 24 εκατ.€ μηνιαίως, δίνοντας την δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης στις ποιοτικές ιδιωτικές μονάδες υγείας, φαίνεται ότι δεν αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση αλλά περιττή πολυτέλεια.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να βρουν ΑΜΕΣΑ τρόπους χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ τόσο του ληξιπρόθεσμου χρέους του ΕΟΠΥΥ για το 2012 όσο και του χρέους των ασφαλιστικών ταμείων που προσχώρησαν στον ΕΟΠΥΥ από το 2007 έως το 2011 !!!, με σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα πληρωμών έως τέλος του έτους.
Αλλιώς να δηλώσουν ευθέως ότι η Υγειονομική περίθαλψη για την πατρίδα μας είναι μόνο η Φαρμακευτική και είναι περιττή τόσο η νοσοκομειακή περίθαλψη όσο και η πρωτοβάθμια φροντίδας υγείας.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ξεκάθαρα ότι σεβόμαστε τους ασθενείς μας τους οποίους δεν χρησιμοποιούμε ως μοχλό πίεσης και εκβιασμού, όμως είμαστε αναγκασμένοι να περισώσουμε την αξιοπρέπεια και την φερεγγυότητα μας, να συνεχίσουμε να δίνουμε δουλειά στους χιλιάδες εργαζόμενους μας και να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στα εκατομμύρια των συμπολιτών μας που μας εμπιστεύονται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, της ομοσπονδίας του κλάδου, συγκαλεί την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012, στις 18.30, στο ξενοδοχείο CARAVEL, ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Κλινικών της χώρας, στην πιο κρίσιμη για την επιβίωση μας χρονική στιγμή, προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος αντιμετώπισης και η μορφή της απάντησης μας στα καταστροφικά σχέδια της πολιτείας.

Ο ΕΟΠΥΥ χρεοκόπησε, ο Οργανισμός κατέρρευσε, η Ιδιωτική Υγεία βρίσκεται σε διωγμό και ο ασθενής σε αδυναμία πρόσβασης στο σύστημα Υγείας.
Η ανθρωπιστική κρίση είναι προ των πυλών.
Υγεία μόνο για τους έχοντες και όχι για όλο τον Ελληνικό λαό.

Για την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών

Γρηγόρης Σαραφιανος Γιώργος Αλαφούζος
Πρόεδρος ΔΣ Γενικός Γραμματέας
Επικοινωνία: Ιουστινιανού 28 – 546 31 τηλ. 6932 907959 – www.peik.gr, email: sarafianos@peik.gr

Top

Comments are closed.

Top