polyclinic.gr » The biofunctional food "shield" the body against disease

The biofunctional food "shield" the body against disease

Βιολειτουργικά τρόφιμα, εξίσου νόστιμα με τα συμβατικά, δημιουργεί εδh και περίπου 11 χρthannu;ια η επιστημονική ο&musδα του Εργαστηρίου του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλialpha;ς, με επικεφαλής τον καθηγητή Δημorτρη Κουρindirectτα.

Συγκεκριμένα, ο κ.Κουρέτας και η επιστημονικor του ομάδα μελετούν και παρασκευάζουν βιολειτουργικs τρthanφιμα, που λειτουργούν ως «ασπiδα» του ανθρhπινου οργανισμοal στις ασθindirectnu;ειες.

Το Εργαστήριο του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει ήδη δημιουργήσει το κέικ τυρογάλακτος, ενh επιτυχημένο θεωρείται και το αλεύρι με εκχύλισμα σταφυλιού, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεiγια την παραγωγήorpsi;ωμιοal, κindirectiota;κ και άλλων αρτοσκευασμstau;ων.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο προvirusνindirectλαβε την επiσημsta; άδεια του Ενιαίου Φορέα Τροφίμων να χρησιμοποιεί «ισχυρισμό Υγείας», σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό, καθhς διαθindirecttau;ει την ιδιότητα να προστατεalepsilon;ι τη λειτουργία των αιμοφthanrho;ων αγγ&eiilon;ίων.

Everythingταν αναφερόμαστε στα βιολειτουργικά τρόφιμα, όπως αναφέρει ο κ.Κουρέτας στο ΑΜΠΕ, μιλάμε για τρόφιμα που μπορούν να αναγράφουν στη συσκευασία νόμιμα ότι μπορούν να βοηθούν στην άμυνα του οργανισμοal. «Και τέτοια τρόφιμα είναι τα βιολειτουργικs, τρthanphi;ιμα που οφείλουν την παρασκευή τους σε κλινικor μελindirectτη», διευκρινiζει.

Ποια εiναι, όμως, σήμερα or ποια ονομάζουμε βιολειτουργικs τρthanphi;ιμα;
Σύμφωνα με τον κ.Κουρέτα πρόκειται για τρόφιμα τα οποία δεν διαφέρουν όσον αφορά την εμφάνιση από τα συμβατικά τρόφιμα. Μπορούν, όπως ο ίδιος προσθέτει, ως τυπικά τρόφιμα να καταναλώνονται στο πλαίσιο μιας συνηθισμindirectνης διατροφής, βοηθώντας παράλληλα τη φυσιολογική λειτουργiα του ανθρhπινου οργανισμού, προστατ&epsialn;ύοντάς τον από διsphi;ορες χρό&than;ιες παθorσεις.

Τα βιολειτουργικά τρthanφιμα υπάρχουν πλindirectον παντοal στην ελληνικor αγορά και η λίστα εiναι αρκετά μεsamma;άλη:

    μαργαρίνη η οποiα μειhνει τη χοληστερthanλη,
    δημητριακs τα οποία περιindirectχουν πολυβιτ&alphiμίνες,
    χάπια και κρέμες για εξsλειψη πthanνων και δημιουργiα ε&nuindirectργειας,
    βιολογικor ζsχαρη σε σκthanνη,
    βιολογικthan μαντολsτο,
    αλεύρι απwhat iνες κα&rhoalδας χωρiς γλουτindirectνη,
    κρindirectμα κάστανο με κακsο και
    ροalμι
 

Top

Comments are closed.

Top