polyclinic.gr » La nourriture biofonctionnel «bouclier» de l'organisme contre la maladie

La nourriture biofonctionnel «bouclier» de l'organisme contre la maladie

Βιολειτουργικά τρόφιμα, εξίσου νόστιμα με τα συμβατικά, δημιουργεί εδh και περίπου 11 χρquenu;ια η επιστημονική ομsδα του Εργαστηρίου του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου ΘεσσαλJealpha;ς, με επικεφαλής τον καθηγητή Δημouτρη Κουρindirectτα.

Συγκεκριμένα, ο κ.Κουρέτας και η επιστημονικou του ομάδα μελετούν και παρασκευάζουν βιολειτουργικs τρqueφιμα, που λειτουργούν ως «ασπJeδα» του ανθρhπινου οργανισμοal στις ασθindirectnu;ειες.

Το Εργαστήριο του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει ήδη δημιουργήσει το κέικ τυρογάλακτος, ενh επιτυχημένο θεωρείται και το αλεύρι με εκχύλισμα σταφυλιού, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεJeγια την παραγωγouψωμιοal, κindirectiota;κ και άλλων αρτοσκευασμstau;ων.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο προvirusνindirectλαβε την επJeση&museta; άδεια του Ενιαίου Φορέα Τροφίμων να χρησιμοποιεί «ισχυρισμό Υγείας», σύμφωνα με το νέο ευρωπαiκό κανονισμό, καθhς διαθέindirectau;ει την ιδιότητα να προστατεύalpsilon;ι τη λειτουργία των αιμοφόqueho;ων αγγ&epsJeon;ίων.

Tousταν αναφερόμαστε στα βιολειτουργικά τρόφιμα, όπως αναφέρει ο κ.Κουρέτας στο ΑΜΠΕ, μιλάμε για τρόφιμα που μπορούν να αναγράφουν στη συσκευασία νόμιμα ότι μπορούν να βοηθούν στην άμυνα του οργανισμοal. «Και τέτοια τρόφιμα είναι τα βιολειτουργικs, τρquephi;ιμα που οφείλουν την παρασκευή τους σε κλινικou μελindirectτη», διευκρινJeζει.

Ποια εJeναι, όμως, σήμερα ou ποια ονομάζουμε βιολειτουργικs τρquephi;ιμα;
Σύμφωνα με τον κ.Κουρέτα πρόκειται για τρόφιμα τα οποία δεν διαφέρουν όσον αφορά την εμφάνιση από τα συμβατικά τρόφιμα. Μπορούν, όπως ο ίδιος προσθέτει, ως τυπικά τρόφιμα να καταναλώνονται στο πλαίσιο μιας συνηθισμindirectνης διατροφής, βοηθώντας παράλληλα τη φυσιολογική λειτουργJeα του ανθρhπινου οργανισμού, προστατ&epsalon;ύοντάς τον από διsphi;ορες χρόqueu;ιες παθouσεις.

Τα βιολειτουργικά τρqueφιμα υπάρχουν πλindirectον παντοal στην ελληνικou αγορά και η λίστα εJeναι αρκετά μεsamma;άλη:

    μαργαρίνη η οποJeα μειhνει τη χοληστερqueλη,
    δημητριακs τα οποία περιindirectχουν πολυβιτ&alphJeμίνες,
    χάπια και κρέμες για εξsλειψη πqueνων και δημιουργJeα ε&nuindirectργειας,
    βιολογικou ζsχαρη σε σκqueνη,
    βιολογικque μαντολsτο,
    αλεύρι απce que jeνες κα&alo;ύδας χωρJeς γλουτindirectνη,
    κρindirectμα κάστανο με κακsο και
    ροalμι
 

Haut

Les commentaires sont fermés.

Haut